Met aandacht eten is niet alleen goed voor je mindfulness beoefening maar ook voor je lijn 😉
Probeer, terwijl je eet, eens de volgende dingen op te merken:
- Hoe is de TEMPERATUUR van je eten? Dit is namelijk van invloed op je smaakbeleving.
- Wat kun je opmerken voor wat betreft het AROMA? Smaak en geur zijn nauw verbonden, als je ruikt smaakt het intenser! Bovendien kunnen geuren herinneringen en gevoelens oproepen.
- Hoe zit het met je eet-SNELHEID? Wanneer je langzaam eet, dan ben je je meer bewust van het eten én van de effecten ervan op lichaam en geest.
- Wat kun je opmerken aan de TEXTUUR? Is het glad, ruw, zacht, rond, hard, waterig, plakkerig, droog, nat of iets anders?
- Hoe is je ERVARING met dit eetmoment? Richt je aandacht van moment tot moment op je ervaring en merk op: is het genietbaar? is het onplezierig? voel je je gespannen of niet?
TemperatuurAromaSnelheidTextuurErvaring = TASTE
Een fijne dag nog en laat het smaken 🙂
Een mooi begin van deze dag. Naast mijn reguliere oefening van lichaam en adem.