HET IS MAAR HOE JE HET BEKIJKT!

  • Bericht reacties:1 reactie

Als je denkt dat je steeds hetzelfde observeert dan raak je snel verveeld. Echter, als je nauwkeuriger kijkt naar je ervaring, dan zal je zien dat geen twee momenten exact hetzelfde zijn. Wat je verveelt, is denken dat je steeds hetzelfde observeert. Maar in feite is nooit iets hetzelfde. Ieder moment is altijd nieuw. En als je dit werkelijk ziet, dan zal je geest altijd geïnteresseerd zijn in wat het ook observeert. Dan is er geen saai moment meer, omdat je ervaring duidelijk laat zien dat dingen altijd veranderen! – Ashin Tejaniya-

Ik ervaar dit precies zo als ik ga wandelen. Je kunt mij elke dag langs hetzelfde pad sturen en elke dag zie ik wat anders. Sommige mensen vinden het saai om steeds dezelfde route te lopen. Nou, ik niet! Ik verbaas me elke keer weer wat er op korte tijd verandert in de natuur. Het beeld is iedere keer weer anders. Het licht, de kleuren, de temperatuur. En dat geldt inderdaad niet alleen voor wandelen in de natuur maar eigenlijk voor alles.

Mooi toch? Zo blijf je aandachtig en hoef je je nooit te vervelen 😉

Dit bericht heeft één reactie

  1. Trudy

    Navigeer jij op de automatische piloot, of bepaal jij zelf je route?

    ‘Laat je gaan in je fantasie, word weer de dromer, de visionair die je ooit was’.
    Pamela Kribbe/Ode aan de aarde, oude aan jou.

    Het kan heel verfrissend zijn een andere route te kiezen en je dan op deze nieuwe weg te verwonderen.

Geef een reactie