parttime perfectionist

Soms is je perfectionisme natuurlijk een groot voordeel. Het brengt je moois en het geeft je drive. Dus perfectionisme helemaal los laten hoeft denk ik niet. Ik denk dat we parttime perfectionistisch kunnen zijn. Wat denk jij? Misschien in bepaalde rollen wat minder perfectionistisch. Eigenlijk wel logisch. Je kunt ook niet in alles de beste zijn toch??Waarom zou je het proberen? Kies een rol waarin je wil uitblinken en in de overige rollen die je vervult is goed, goed genoeg!


 

Deze post heeft 9 reacties

 1. Perfectionistisch ben je of ben je niet, het lijkt mij heel moeilijk om het maar een “ beetje” te zijn.

 2. Daar waar er gevaar dreigt voor jezelf of voor anderen moet je ten alle tijden uiterste precieze eisen. Dat geeft een hogere kwaliteit van leven. Geeft betere zekerheden, helpt onze gezondheid en ga zo maar door.

  De keerzijde is: de impact die het heeft op tijdsbestek. Als perfectionisme ervoor zorgt dat andere, ook belangrijke zaken, niet behaald worden, heeft het een donkere keerzijde.

  Zoals alles in het leven, het is relatief. Niets is perfect, er zijn altijd onvoorspelbaarheden, dus een perfectionist moet realistisch zijn. Je kunt je verliezen in perfectionisme zonder dat er ook maar iemand bij gebaat is. Perfectionisme is dus hoe raar het ook mag klinken ook een compromise.

  1. Helemaal mee eens! Alleen om de juiste balans te vinden, daar heb ik moeite mee.
   Daar mee maak ik het mij zelf heel moeilijk en perfectionisme maakt je brak, iedere dag weer!

 3. Klopt wel maar hoe ouder je word zwakt veel van het perfoniste af !

 4. En waar praten we dan over, wat voor leeftijd?

 5. Tussen de de vijfenvijftig en zestig en ouder ! Besef je als het niet meer lukt en hulp nodig hebt keuze maken
  Hoe moeilijk het is van af toestappen v het perfectionist te zijn . Toch lukt het .

 6. Dan wacht ik het nog een paar jaar geduldig af!

Geef een reactie

 

Sluit Menu