Perfectie

 • Bericht reacties:7 Reacties

Perfectie!
Een grote belemmering als je het mij vraagt. Naast dat het natuurlijk ook moois brengt, is het vaker een beperkende factor. Het weerhoud me ervan om te durven en te doen. Het geeft me het gevoel dat het nooit goed genoeg is en daar voel ik me dan weer schuldig over. Herkenbaar voor iemand?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. M.J.

  Ja een stuk van herkenning. Het belemmerd me te doen wat ik graag wil doen omdat ik bang ben om te falen. En dan ga ik dan weer van balen. Dus heb ik het woord perfectie geschrapt en mezelf bij elkaar gepakt. Ik ben goed zoals ik ben en leren zorgt ervoor dat ik mezelf ken. Dus pak ik nu elke uitdaging op en voel mezelf trots.

 2. Anita

  Om nog even lekker perfect mee te doen: Weerhoud moet met dt ;-).
  Goed bericht en maar al te waar, dank je wel.

 3. Sophia

  Het gedoe met perfectie houd mij ook bezig. Gisteren zag ik een mooie zin op de winkelruit van een vioolbouwer.

  ‘Perfectie kent geen haast’

  Voor mij een reminder dat perfectie niet per definitie iets slechts. Maar ruimte en tijd nodig heeft. De keuze is dus aan mij.

 4. Kim

  Inderdaad heel herkenbaar. Totdat ik las over de Japanse term ‘wabi sabi’, ‘schoonheid door imperfectie’. Enorm inspirerend hoe zij ‘(im)perfectie’ zien, en voor mij sindsdien een hele grote helpende gedachte!!

  1. Duizendstra

   Kim wat mooi die Japanse term. Ik ben het gaan opzoeken en ja, de tand des tijds geeft imperfectie maar ook een gevoel van weemoed. Zeker inspirerend hoe zij kijken naar de vergankelijkheid van het leven. Bedankt voor het delen.

 5. Guus

  Elk persoonlijke inzet is wat mij betreft al een beloning op zich. Je hebt je iets voorgenomen en daarvoor ook het initiatief genomen om je in te zetten.

Geef een reactie