De lotus en de modder

  • Bericht reacties:0 Reacties

Soms komen er dingen op je pad die heel moeilijk zijn. En je bent niet de enige. Iedereen krijgt in zijn leven op een bepaald moment te maken met lastige en vervelende situaties of gebeurtenissen. Je eerste reactie is vaak dat je heel veel weerstand ervaart. Nee, niet nu, niet dit! Of: waarom nu en waarom ik? En eigenlijk wil je dat de situatie anders is dan hoe die op dit moment is.

Wat als je anders zou kunnen reageren dan vanuit je automatische patroon? Als je de situatie zou kunnen toelaten of misschien zelf omarmen? En in plaats van te vechten deze uitdaging zien als een uitnodiging om te groeien. Stilstaan bij wat er is. De gedachten, emoties en fysieke gevoelens toelaten. Er mee ademen en de lastige situatie ruimte geven om zo jezelf ruimte te geven om het vanuit een ander perspectief te zien.

Dat is hoe de lotus groeit en bloeit. Zonder modder – geen lotus!

Geef een reactie