Hoezo? Voor meer gemak en vreugde….?

  • Bericht reacties:3 Reacties

Vanmiddag zat ik een beetje te tobben over het bericht dat ik nog moest plaatsen op ‘Mindfulness voor elk dag’? In de titel staat nota bene ‘Mindfulness voor elke dag, voor meer gemak en vreugde….’ Nou zo voelde dat op het moment helemaal niet.

Totdat deze mooie hommel neerstreek op het shirt van mijn lief. Wat is ze prachtig! Met haar doorzichtige vleugeltjes, haar harige lijfje. En als je goed kijkt zie je nog wat stuifmeelkorreltjes zitten tussen de haartjes. Ze ziet er zo zacht uit dat je je moet beheersen, want je zou haar bijkans willen aaien. Zie je ook de haartjes op haar pootjes? In haar eigen schaduw lijkt ze nog groter. Ze flaneert parmantig op en neer over het shirt van mijn lief. En hij probeert haar heel voorzichtig in het zonlicht te draaien zodat ik haar kan fotograferen.

Zo zie je maar weer dat je van het ene in het andere moment weer helemaal in het NU kunt zijn! Niks geen stress en ongemak meer. Integendeel zelfs! Soms hoef je je dus alleen maar te openen en te verwonderen voor dat waar je blik op valt. En wist je dat ze bekend staat als een gemakkelijke, efficiënte en betrouwbare bestuiver? Ze werkt 7 dagen in de week van zonsopgang tot zonsondergang en zelfs onder slechte weersomstandigheden. Daarbij is ze ook nog vriendelijk!

 

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Jeffrey

    ’t zijn de kleine dingen die het doen?

  2. Yvonne

    Knap dat je iedere dag iets waardevols weet te plaatsen!

  3. Elske

    Wat leuk en wat een mooie foto, ik ben ook echt goed gaan kijken, heel mindful :-).

Geef een reactie