Over oordelen

 • Bericht reacties:3 Reacties

Soms kan ik schrikken van het oordeel dat ik heb over iemand.

Mijn eerste reactie is vaak om mezelf te veroordelen omdat ik oordeel. Met compassie kan ik dan naar dat zelf-oordeel kijken. Ik weet dat oordelen deel is van ons mens-zijn. Ook ik ben niet perfect, net zoals jij.
Ik hoef mezelf niet te veroordelen omdat ik een oordeel heb. Wat ik wel kan doen is het oordeel niet geloven. Ook het oordeel is maar een gedachte. Het komt op en gaat voorbij!

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Natalie Bongers

  Ga hier zeker over nadenken en iets mee doen!
  Begrijp helemaal wat er staat!

 2. Anemoon

  Ik had ooit een ‘lekker ding’ gespot tijdens het stappen waarvan ik het idee had dat hij tot de categorie ‘foute man’ behoorde. Thuis trok ik een kaart uit een stapeltje wijze spreuken; ‘Het verschil tussen onkruid en een bloem is geen feit maar een mening’. We zijn daarna ongeveer een jaar bij elkaar geweest.
  (Hij bleek geen foute man, maar we pasten gewoon niet bij elkaar.)

 3. Monique Peeters

  Ik veroordeel en nadien heb ik er spijt van .

Geef een reactie