Dankbaarheid

  • Bericht reacties:1 reactie

dankbaarheid

Naast wat allemaal beter kan in je leven is er vaak veel dat goed is. We hebben de neiging om meer te kijken naar de verbeterpunten. Ook als we erg perfectionistisch zijn over onszelf, kunnen we erg kritisch kijken naar onze ‘tekortkomingen’. Om je ‘mind’ te trainen om meer naar de positieve te kijken, kun je dankbaarheid beoefenen. Schrijf elke dag 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen grote dingen zijn als werk, gezondheid, partner, kind enz. Of ervaringen van de dag: een fijn gesprek, leuke ontmoeting, een compliment. Het kunnen ook dingen zijn in je eigen gedrag. Die je goed hebt gedaan, of waarin je ziet dat je vooruit gaat. Beoefen jij al dankbaarheid?

Dit bericht heeft één reactie

  1. resi krings

    ja ik ik probeer elke dag dankbaar te zijn en denk dan aan alle dingen die die dag weer positief, fijn en plezierig enz zijn geweest…
    ik vind echt dat ik véél heb om dankbaar over te zijn…

Geef een reactie