Emotionele Vrijheid

 • Bericht reacties:55 Reacties
We mogen van uitgeverij Samsara af en toe boeken weg gaan geven. En deze maand is dat het boek ‘Emotionele Vrijheid’ Hieronder lees je er meer over. Ik ben het nu aan het lezen en ben verrast door de ‘lichtheid’ van het boek. We mogen 3 exemplaren weggeven.
Laat ons in de reactie weten waarom jij graag dit boek zou willen ontvangen. Voor het einde van deze maand ontvang je dan bericht of jij één van de drie gelukkige bent.

Emotionele Vrijheid

Judith Orloff is psychiater en ze heeft met Emotionele vrijheid een buitengewoon helder boek geschreven over hoe we onze negatieve emoties stapsgewijs kunnen transformeren.
De auteur ziet emoties als een trainingsveld voor de ziel en ze beschouwt het overwinnen van negatieve emoties als het trainen van je spirituele vermogens.
Zij legt in het eerste deel uit hoe negatieve emoties omgezet kunnen worden in positieve gevoelens.
Deze omzetting van negatieve naar positieve emoties creëert rust en schept emotionele vrijheid.
Zij combineert haar kennis van de medische wetenschap met haar liefde voor dromen, intuïtie en de energetica. Ze brengt al deze elementen samen in een praktisch boek, met veel praktische oefeningen, waarbij zij in het tweede deel de verschillende emoties, zoals angst en eenzaamheid,
apart behandelt.
Emotionele vrijheid heeft een stroom van positieve en lovende ondersteuning losgemaakt.

emotionele vrijheid
Dit boek kopen? Klik op de afbeelding

Dit bericht heeft 55 reacties

 1. Ingrid

  Hier ben ik echt wel benieuwd naar, het is helemaal van toepassing, ik wil er niet meer in trappen om negatieve emoties bij mezelf naar boven te laten komen.

 2. Jet

  Lijkt me heel waardevol. Ik laat me vaak teveel beïnvloeden door negatieve emoties en ben benieuwd hoe ik die kan ombuigen.

 3. Kim Houf

  Enorm van toepassing bij me. Ik blijf op zoek gaan om los te komen uit mijn verleden, angst en nachtmerries. Dit uit zich soms in negativiteit en is niet altijd gemakkelijk om in positief om te draaien.

 4. Kit

  Ook al heb ik meer handvaten dan een jaar geleden, mijn negatieve zelfbeeld en gevoel heeft nog regelmatig de overhand. Ik zou de balans wat meer in evenwicht willen hebben. T hoeft niet helemaal naar t positieve, maar de omslag naar t negatieve wil ik graag wat minder vaak zien.

 5. D

  Volop bezig met persoonlijke ontwikkeling. Een mooie, maar soms zware weg. Nieuwsgierig geworden naar wat emotionele vrijheid voor mij kan betekenen. ??

 6. Gerrie

  Na een heftige periode heb ik veel te verwerken. Hier zou ik veel aan hebben.

 7. Nen van Rooijen

  Dit jaar wordt ik 70
  ik ben moeder en oma en vanaf mijn 20ste kom ik al bij hulpverleners psychologen en andere praatpalen
  Het lijkt me zo heerlijk om mijn laatste jaren de vrijheid te hebben in mijn hoofd om blij te zijn, om verdrietig te ziin en om uit mijn dak te gaan zonder dat ik me schuldig voel.

 8. Rosalie

  Oh, dit boek past heel goed in de ontwikkeling waar ik nu midden in zit!

 9. Marianne

  ‘Emotionele vrijheid’ dat zou ik mezelf graag eigen willen maken. En dit is dan mijn kans om het boek te winnen en te mogen lezen.

 10. Cindy

  Ja dit lijkt me een superleerzaam en praktisch boek. Na een heftige tijd ben ik eraan toe om weer te kunnen genieten. Hierbij speelt t omzetten van oude, negatieve gedachten een grote rol, waarbij dit boek me erg zal kunnen helpen.

 11. Jantine

  Vanaf pubertijd depressieve gevoelens, nu 44 jaar, vorig jaar op werk in elkaar geslagen(ouderenzorg) daarna whiplash met veel nare bij klachten. Ik moet nu hard werken aan herstel maar ook zo opletten dat de negatieve emoties geen loopje met mij nemen.

 12. Lineke de Vries

  Lijkt me een erg zinvol boek als aanvulling op mijn werk als psychomotorisch therapeut en Mindfulnesstrainer in een GGZ instelling waar veel mensen zich een speelbal van hun emoties voelen.

 13. Anne

  Mijn emoties ( vooral angst ) gaan regelmatig met me op de loop… Ik heb nood aan lichtheid in m’n leven… Al een lang pad gegaan en toch lijken het immens kleine stapjes die ik zet. Ben mijn levensvreugde kwijt en zou zo graag terug zin hebben in het leven…

 14. Greet

  Dit kan geen toeval zijn! Afgelopen weekend was ik weer enorm de speelbal van mijn emoties. Deze post trok dus onmiddellijk mijn aandacht en ik zou dit boek heel graag lezen.

 15. Laura

  Dit lijkt mij een super interessant boek, ik wil hier heel graag meer van weten!
  Ik denk dat dit boek mij erg zou kunnen helpen..ik ga duimen ??!

 16. Marja

  In mijn traject ‘persoonlijke ontwikkeling’ ben ik er achter gekomen dat ‘angst’ een emotie is die zich veelvuldig bij mij openbaart. Bewustwording dat dat zo is helpt mij om het te relativeren. Ik denk dat dit boek een verdere verdieping kan brengen.

 17. Mechje

  Ow dat lijkt me nou een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan.
  Ik wil nog wel eens blijven hangen in het negatieve en heb moeite om er dan uit te komen.

 18. Maaike

  Omdat ik heel erg bezig ben mijn negatieve emoties om proberen te zetten naar positieve, maar dit nog lang niet altijd lukt en ik hierbij wel een steuntje kan gebruiken!

 19. Esther

  Mijn vader is afgelopen donderdag veel te jong overleden en wordt as donderdag begraven. Ik zou heel graag dit boek ontvangen, omdat ik denk dat niet alleen ik, maar ook mijn overige familie hier heel veel aan kan hebben in deze emotione situatie… Ik maak dus zeer graag een kans! ?

 20. Patricia

  Dit boek zou ik graag winnen voor mijn beste vriendin. Zij heeft vaak moeite met haar emoties en gevoelens, terwijl ik in haar zo’n sterke vrouw zie! Ik zou zo graag zien dat ze de dingen soms wat meer los en vrij zou laten, zodat ze wat onbezorgder zou zijn, net als ik. Wat gun ik haar dat!

 21. Anja

  Wat zou het me goed doen dat boek in mijn zoektocht naar rust, loslating en onvoorwaardelijke liefde. Ik zou er goud voor geven ? en ik weet zeker dat ik het waard ben om dat boek te verslinden? Ik duim ? voor mezelf

 22. Gwen

  VRIJHEID:
  Vrij
  Rust
  Innerlijk
  Ja
  Hier
  Ik
  Energie
  Doen

 23. kristel

  Mind full NEST …
  Chaos
  Rollercoaster …
  Rusten??? Hoe???
  Durf niet goed confrontatie met mezelf aan te gaan….
  Ga ik dan crashen?
  Geen tijd om ikke te leren kennen…..
  Kans geven of niet ???
  Lot beslist ……. by

 24. Mandy

  Ik zou graag een boek winnen, omdat ik me erg herken in wat er gezegd wordt over, een speelbal zijn van mijn emoties. Ik zou hier graag meer over leren 🙂

 25. Pia

  Maakt me nieuwsgierig!! Passend bij het proces waar ik in zit 🙂

 26. G.

  Ben benieuwd hoe zoiets universeels aangepakt kan worden… De titel is alvast veelbelovend.

 27. J

  Uit die negatieve spiraal geraken en terug gewoon vrij zijn van emoties die de richting van de dag bepalen. Emoties die opduiken op momenten die daarvoor niet gepast zijn. Emoties en gedachten die alle kanten uitgaan en jijzelf wil maar 1 ding, alles klaar en duidelijk zien en rust vinden. Hoera voor het bestaan van dit boek en deze wedstrijd, dat de gelukkige moge gelukkiger worden.

 28. Mona

  Negatieve emoties lijken op de een of andere manier altijd makkelijker te blijven “hangen” dan positieve emoties of gedachten. Vaak lukt het wel deze om te buigen. Maar in stressvolle periodes is dit lastig. Benieuwd of dit boek daar een oplossing voor biedt.

 29. Linda

  Ik laat me ‘gewoon’ graag verrassen door de inhoud. Kom maar op!

 30. Jacqueline

  Mijn beste vriendin is al ruim 2 jaar depressief. Wellicht helpt dit boek haar om te gaan met haar paniekaanvallen en emotionele achtbaan

 31. Mieke

  Al jaren werk ik hieraan en nog steeds alle dagen. Leren loslaten, leren leven, leren ‘ik’ zijn…

 32. Renee

  Graag zou ik beter willen weten hoe ik mijn angsten kan bedrukken waardoor ik hopelijk minder blokkeer.
  Ook zou ik acties van mensen beter van me af willen leren “glijden” ik reageer er te erg op wat lijdt tot negatieve aandacht op mij ipv aandacht op de acties van die mensen

 33. Anoeska

  Helaas ben ik in 2016 ernstig ziek geworden van een sceptische shock. Nadat ik fysiek bijna volledig ben hersteld kwam de geestelijke klap en werd ik depressief. Nu is elke dag weer een nieuwe uitdaging, zeker omdat ik ook nog een kind van 1,5 jaar heb.
  Ik zie dit boek als een mooie aanvulling op mijn therapie en zou het graag lezen!

 34. Frencis

  Interessant! Ben snel geneigd om inderdaad automatisch het negatieve te zien, maar ik hoop na het lezen van dit boek het automatisch positief te zien!

 35. Sandra

  Ik heb grote belangstelling voor dit boek, omdat ik me nu in een emotionele rollercoaster bevind. Het zou fijn zijn dat ik door de oefeningen uit het boek meer inzicht ga krijgen. En ik de negatieve emoties hierdoor kan transformeren naar emotionele vrijheid.

 36. Rianne

  Als het balletje eenmaal rolt, rolt het steeds harder; met dit boek is het dan in de juiste richting te sturen. Zeer interessant, ik loot graag mee.

 37. Karen

  Het lijkt me een geweldig boek als aanvulling op de net afgeronde cursus mindfulness.

 38. Debbie

  Lijkt mij een verrijkend boek,voor mijzelf maar/ en daaruit voortvloeiende ook voor de mensen /patiënten/cliënten om mij heen!

 39. Evi

  Zou een geweldige aanvulling zijn van mijn wilzijnsproces. Eentje waar ik zelf, op eigen kracht, eigen tempo mijn eigen wilskrachtsspier kan mee trainen.

 40. Carolien

  Graag, ik worstel regelmatig met diverse emoties en ik heb er last van.
  Ik weet er niet mee om te gaan.
  Misschien kan dit boek mij helpen.

 41. Sifra

  Ik kan dit boek goed gebruiken omdat ik vaak terug val in de negatieve emoties. Ik wil wel graag weten hoe ik deze negatieve spiraal kan doorbreken.
  Zeker na een zware periode van vorig jaar, een scheiding en verhuizing kan ik nu weer wat positiviteit gebruiken.

 42. Sifra

  Ik kan dit boek goed gebruiken omdat ik vaak terug val in de negatieve emoties. Ik wil wel graag weten hoe ik deze negatieve spiraal kan doorbreken.
  Zeker na een zware periode van vorig jaar, een scheiding en verhuizing kan ik nu weer wat positiviteit gebruiken. Ik hoop dat dit boek mij kan helpen.

 43. MrsLaan

  Oh wauw, dit boek zou een geweldig cadeau voor mezelf zijn! Sinds ik moeder ben, koop ik niet zoveel meer voor mezelf, het meeste gaat naar mijn zoontje van bijna vier. Maar wat zou het heerlijk zijn om met dit boek echt even
  me-time te kunnen hebben en ik door dit boek weer verder aan mijn eigen ontwikkeling kan werken!

 44. Goele

  Dit boek spreekt me heel hard aan omdat ik nog altijd aan het worstelen met burn-out en de verwarrende emoties van al wat om mij heen gebeurt. Met mijn interesse voor dromen, intuïtie en energetica denk ik dat dit wel es de perfecte eye-opener voor me kan zijn. Alvast bedankt voor de kans om het te kunnen winnen!

 45. Anuschka

  Ik zou het boek heel graag kado willen geven aan mijn vriendin die ik 2 jaar geleden bij de mindfullness cursus heb ontmoet. Wij wandelen nog elke week samen en proberen tijdens de wandelingen de cursus levendig te houden. Als zij het boek leest hebben we weer mooie dingen om over te praten.

 46. Janine

  Wat een uitkomst zou dit zijn! Na al diverse mislukte behandelingen binnen de specialistische GGZ ben ik op allerlei manieren bezig mezelf te helpen door veel lezen en leren. Wachtend op de volgende behandelingen zou het heel fijn zijn om eindelijk een licht stukje literatuur te lezen in plaats van alle zware en straffende kost!

 47. Lobke

  Ik worstel dagelijks met uiteenlopende en vaak verwarrende gevoelens. Het lijkt me een mooi boek om hiermee te leren omgaan. Iets wat ik op dit moment goed kan gebruiken nu ik als student kamp met een burn-out.

 48. Anne

  Ben 40 jaar niet emotioneel vrij geweest. Ik zou dit graag willen leren en ervaren.

 49. Tom

  From an Englishman – Ik wil altijd mijn nederlands te verbeteren, ik vind natuurlijk het mindfulness leuk (ik heb deze pagina gevond, eh), en ik wil aan mijn weg naar emotionele rijpheid en vrijheid te volgen 😉

 50. Laura van Groeningen

  Daar wil ik wel uit leren loslaten

 51. Ilona

  Ja, zou het graag hebben!
  Gewoon omdat het me kan helpen meer bij mezelf te komen?

 52. Véra

  In ons mooie gezin met drie kinderen lopen de emoties hier en daar hoog op; samengesteld gezin waardoor de oudste niet altijd hier thuis is, de middelste die heel veel aanvoelt en op school meer aankan , en ons jongste kind wat liever het andere geslacht wil zijn maakt het best lastig soms. Én…. dan zijn mijn man en ik er ook nog. Dit boek zou mooi kunnen ondersteunen!

Geef een reactie