Wat wil je horen?

  • Bericht reacties:0 Reacties

Som, als ik moe ben of niet fit, komt ‘ie langs: ‘het negatieve monster’. Alles wat ik zie en doe ervaar ik vanuit een negatief perspectief. Vaak begint het met: ‘zie-je-nou-wel’ en aansluitend ik stel niks voor, ik kan niks, wat ben ik toch een tut. Kortom, mijn oude negatieve zelfbeeld komt weer even langs.

Gelukkig weet ik nu dat deze onbewuste gedachten
a. niet waar zijn
b. onderdeel zijn van een oud patroon dat soms de kop opsteekt
c. ook weer voorbij gaan.

Ik heb ook een alternatief ontdekt. De negatieve gedachten vervangen door een positieve. Wat mij hielp in de afgelopen periode is regelmatig in mezelf zeggen: ik denk positief, ik leef positief, ik ben positief. Iedere keer als ik dat dacht voelde ik een glimlach opkomen.

Zo geef ik mezelf een andere boodschap, een boodschap die, op dat moment, nog waar is ook. Voor mij is dit een vorm van mezelf voeden. Ik voed mezelf met alles wat gezond is. Dat kan een appel zijn of een gezonde gedachte – een affirmatie. Heb jij wel eens een affirmatie geprobeerd?

Geef een reactie