Creëer ruimte voor jezelf door het gebruik van affirmaties. 

  • Bericht reacties:0 Reacties

Toen je nog onbewust was geloofde je wat je dacht. Nu weet je dat je daar een keuze in hebt. Negatieve gedachten, over jezelf of over een ander, kan je opmerken en je kunt besluiten ze niet te geloven. Je laat de gedachte voorbij gaan zonder er aandacht aan te schenken (en nee, dat gaat niet zo makkelijk als hier staat en ja, je kan het oefenen, stapje voor stapje).

Nu kan je het ook omdraaien en jezelf de vraag stellen:  welke gedachte zou ik nu kunnen gebruiken? Vervolgens herhaal je deze gedachte met enige regelmaat. Zoals een pianist oefent d.m.v. toonladders oefen jij je gedachten met behulp van een positieve affirmatie.

Vind je dit lastig? In de boekhandel of op internet zijn voldoende suggesties. Deze bijvoorbeeld, van Louise Hay.

Geef een reactie